top of page

OVER MIJ

IMG_0466.jpg

Ik ben Catherine, gehuwd en moeder van een dochter en een zoon.

Geboren in de jaren 80, maakt van mij een echte 80ties girl. Ik hou ervan om in de auto mijn favoriete playlist te draaien en loeihard mee te zingen. Me ontladen doe ik door te gaan sporten, ik doe aan corefit 2 tot 3x/week (zoveel als mijn agenda me toelaat), geef zelf groepslessen en ga op regelmatige basis een rondje lopen in Sint Job.

 Ik ga graag op stap met vrienden, maar kan evengoed genieten om op een zondagochtend even niets te doen. Ik hou van de geur van vers gezette koffie en de smaak van een romige cafe latté met kokosmelk, van tijd spenderen met mijn gezin, reizen, sportieve uitdagingen aangaan, van wandelen in de natuur en van op de wei te gaan werken bij onze 2 coachingpony's.

Harmonie streef ik na, door een gezonde levensstijl via voeding, beweging en ontspanning.

Zelf ben ik overtuigd van talent gericht ontwikkelen, en aangezien het zorgzame één van mijn betere eigenschappen is, besloot ik in 1998 om de opleiding kiné aan te vatten waarin ik in 2003 met onderscheiding afstudeerde. 

Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij verschillende topvoetbalclubs om mijn thesis te kunnen staven. Hierbij deed ik veel ervaringen op in sportrevalidatie. Heb mijn opleiding afgerond met het schrijven van het wetenschappelijk onderzoek "De validiteit van knietesten bij het patellofemoraal pijnsyndroom", welke in 2003 gepubliceerd werd in Pubmed. 

Gedurende enkele jaren heb ik ervaringen opgedaan als zelfstandige in multidisciplinaire groepspraktijken.

In 2010 ben ik gestart als kinesist in het buitengewoon secundair onderwijs en

steeds gepassioneerd gebleven voor het motorische en fysieke aspect van het menselijk functioneren.

In 2020 startte ik met de opleiding Dry Needling.

Wat maakt mij zo gepassioneerd in "progress"?

Het stimuleert onze veerkracht, je laat je letterlijk en figuurlijk meebewegen met wat er komt. Als motivator sta ik aan jouw zijlijn waardoor jij vooruitgang boekt.

 Elke blessure, elke klacht heeft een individueel verloop...mijn sterkte is om elk probleem uitgebreid te analyseren om het beste resultaat te behalen.

Een lumbale hernia en een whiplash lagen aan de oorsprong van mijn lichamelijke klachten. 

Zo maakte ik proefondervindelijk kennis met de heilzame werking van Dry Needling. Deze ervaring zorgde ervoor dat ik de Dry Needling opleiding startte in 2020.

Enerzijds het fysieke aspect als LO leerkracht, anderzijds de motorische en mentale ontwikkeling in mijn praktijk zijn de gedroomde combinatie.

Kortom, heb jij een klacht, blessure, wil jij progressie maken in je lichamelijke mogelijkheden? Ik help jou graag! Maak een afspraak en we bekijken hoe jouw traject er kan uitzien. 

Over mij als paardencoach: 

In 2019 heb ik de jaaropleiding tot paardencoach genoten in Nederland bij Open2Contact,

die samenwerken met de Hogeschool Windesheim voor het aanleren van de wetenschappelijk onderbouwde Motiverende Gesprekstechniek. 

Zij dragen eveneens het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Deze zijn aangesloten bij V-PCN. 

Deze vereniging draagt er zorg voor dat de aangesloten paardencoaches voldoen 

aan strenge criteria en alleen na toetsing van deze criteria het keurmerk van V-PCN mogen uitdragen.

Zo, dit ben ik, wil jij ook verbeteringen creëren op mentaal, sociaal of lichamelijk vlak, dan leer ik jou graag snel kennen in mijn praktijkstudio!

bottom of page